• Service auto non stop

Reparații jante zgâriate

Reparații jante zgâriate

Reparații-jante-zgâriate

Jantele mașinii tale, trebuie întreținute corespunzător, dacă îți dorești să nu fie necesar să cheltui și mai mulți bani pentru reparații mai elaborate sau pentru înlocuirea acestora cu unele noi. Jantele deteriorate, în afară de faptul că vor dezechilibra sistemul de direcție al mașinii, afectând stabilitatea acesteia pe carosabil și îngreunând manevrarea autovehiculului, pot deteriora și alte componente. Printre elementele care vor fi afectate putem aminti anvelopele, și totodată motorul va fi forțat excesiv, iar consumul de combustibil va crește. Pe lângă toate acestea, cel mai important lucru este siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic, care va fi afectată.

Nu va fi greu să îți dai seama că există o problemă la nivelul jantelor. Chiar dacă acestea nu sunt vizibile, vibrațiile mașinii care se vor resimți și în habitaclul autovehiculului, instabilitatea volanului și dificultatea cu care vei manevra mașina la fiecare viraj, mai ales la viteze mari, sunt semnele care indică necesitatea unei vizite la un service auto specializat.

Cele mai mici semne de uzură a jantelor tale pot duce la deteriorarea lentă sau mai rapidă a acestora. Așa că până și cea mai mică zgârietură trebuie rezolvată. În acest sens, vin în ajutorul tău, specialiștii în reparații jante zgâriate.

Tehnici folosite în procesul de reparații jante zgâriate

Totul va depinde de tipul de zgârieturi de la nivelul suprafeței jantelor autovehiculului tău. Dacă vorbim despre defecte minore, mecanicii auto profesioniști, care oferă servicii de reparații jante zgâriate, au mai multe metode prin care pot soluționa aceste probleme.

Una dintre ele constă în aplicarea unui strat de vopsea pe zonele unde se regăsesc aceste zgârieturi. Dacă aceste zgârieturi sunt mai profunde, atunci cei care efectuează procesul de reparații jante zgâriate, vor folosi materiale speciale, cu ajutorul cărora vor umple zgârieturile. Acest proces de umplere se va efectua cu ajutorul unor ustensile speciale, iar la final va fi necesar să se aștepte uscarea acestor materiale. Ulterior se va finisa lucrarea, astfel încât suprafața jantelor să fie una uniformă.

În situația în care zgârieturile de la nivelul suprafeței jantelor s-au transformat în adevărate fisuri, atunci gradul de deteriorare al jantelor tale necesită aplicarea mai multor tehnici de recondiționare. În aceste condiții procesul de reparații jante zgâriate este mai elaborat, și va începe prin îndepărtarea vechiului strat de vopsea, examinarea suprafeței jantelor, astfel încât să se detecteze toate imperfecțiunile, și umplerea fisurilor prin tehnici de sudură, cu material special pentru realizarea acestui proces. Ulterior se va trece la finisarea suprafeței și curățarea acesteia de urme de praf și uleiuri, cu ajutorul aparatelor de sablare. Suprafața astfel pregătită, va asigura o aderență impecabilă a noului strat de vopsea. Apoi urmează tehnica de vopsire, lăcuire și uscare.

Ce câștigi cu ajutorul acestor tehnici de reparații jante zgâriate?

Principalul câștig este siguranța în trafic. Prin aplicarea acestor proceduri de reparații jante zgâriate, le vei oferi jantelor tale rezistența necesară, astfel încât să te poți bucura de confort, performanță și stabilitate în trafic. Ele nu se uzează așa ușor, dar sunt, poate, cele mai expuse elemente ale mașinii tale la eventuale incidente care le pot deteriora. Prin aceste reparații jante zgâriate, te poți lăuda cu niște jante solide și greu de defectat la orice bordură sau groapă din asfalt.

Dacă vreodată îți vei dori să vinzi mașina, aspectul jantelor poate crește sau nu valoarea mașinii tale. Atunci când jantele unei mașini sunt în stare impecabilă, întregul aspect al acesteia se poate îmbunătății, iar asta va indica potențialilor cumpărători, faptul că autovehiculul a fost întreținut corespunzător.

Așa cum a fost menționat anterior, cele mai mici zgârieturi, pe care decizi să nu le supui procesului de reparații jante zgâriate, pot în timp să ducă la defecțiuni mult mai mari. Pot facilita apariția coroziunii care va duce la subțierea materialului din care acestea sunt confecționate. Acest lucru, înseamnă ce li se va slăbi rezistența. Totodată, aceste fisuri, pot sensibiliza jantele, astfel încât, la impactul acestora cu obstacole mai dure, să ducă la crăparea lor.

Dacă aceste aspecte nu te-au convins să soliciți serviciile de reparații jante uzate, atunci poate economisirea unor sume importante de bani, poate te va convinge. Nu doar faptul că aplicarea serviciilor de întreținere periodică a jantelor tale, te va ajuta să te bucuri de performanța lor, perioade mai lungi de timp și nu vei ajunge în situația de a le înlocui cu unele noi, ar trebui să te motiveze. Având în vedere faptul că, starea de uzură a jantelor afectează modul de funcționare al mașinii tale, când acestea sunt deteriorate, într-un timp relativ scurt, pot duce la deteriorarea mai multor elemente, a căror reparație sau înlocuire te va costa și mai mult.

Cere sprijinul specialiștilor în reparații jante zgâriate

Lasă mecanicii auto specializați în oferirea serviciilor de reparații jante zgâriate să te ajute. Când vine vorba despre siguranța ta în trafic, trebuie să apelezi la ajutor specializat.

Cine oferă astfel de servicii? În primul rând, primii care pot oferi reparații jante zgâriate sunt mecanicii auto profesioniști din cadrul service-urilor auto specializate.

Dacă îți dorești să afli care sunt celelalte opțiuni, mai poți încerca și serviciile oferite de personalul calificat din cadrul atelierelor care comercializează jante. Sunt multe locații de acest tip, în care se oferă și servicii de reparații jante zgâriate. Totodată, sunt afaceri, care se axează doar pe această tipologie de servicii.

Un pas important când ai de gând să iei o decizie privind furnizorul acestei categorii de servicii este documentarea. În afară de sfaturile și îndrumările familiei sau ale prietenilor, poți să te documentezi și online. O altă sursă foarte eficientă, este vizitarea site-urilor acestor companii, unde poți vedea categoriile de servicii disponibile, prețurile pentru fiecare serviciu în parte, ofertele pe care le pun la dispoziția clienților lor și bineînțeles poți vedea recenziile postate de aceștia privind calitatea serviciilor primite.

Cu siguranță, acum, având informațiile necesare, nu vei mai lăsa timpul să se scurgă și vei oferi autovehiculului tău îngrijirea necesară. Serviciile de reparații jante zgâriate, nu sunt foarte costisitoare, atât timp cât sunt aplicate la timp, evitând astfel înlocuirea jantelor cu altele noi.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!

    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button