• Service auto non stop

Recondiționare jante

Recondiționare jante

Recondiționare-jante

Întreținerea mașinii tale este foarte importantă, dacă îți dorești să te bucuri de toate avantajele oferite pentru mult timp. Printre cele mai importante componente, cărora trebuie să le oferi servicii de întreținere periodic, sunt jantele.

Dacă te întrebi de ce este atât de important să soliciți servicii de recondiționare jante, trebuie să știi că există o legătura între jantele mașinii și siguranța în trafic. Există de asemenea multe motive pentru care ar trebui să apelezi la servicii de recondiționare jante și trebuie să te asiguri că etapele sunt parcurse de mecanicii auto specializați pentru a realiza acest proces în condiții optime.

Serviciile de recondiționare jante pot să îți redea siguranța în trafic

Starea de funcționare în condiții optime a sistemului de direcție al mașinii tale, este influențat în mod direct de jante. Jantele sunt cele care oferă stabilitate autovehiculului tău, atunci când te afli pe carosabil. Gradul de uzură al acestora poate afecta siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.

Totodată trebuie să ții cont de faptul că jantele sunt expuse direct, multor factor externi care pot duce la uzura acestora, chiar dacă nu te deplasezi cu mașina. Întreaga greutate a mașinii este suportată de acestea și nu trebuie omis faptul că pot fi deteriorate de impactul direct cu obstacolele de pe șosele sau că, în urma unor coliziuni, structura lor poate fi afectată în modul cel mai serios.

Structura acestora trebuie să fie intactă, adică fără fisuri sau deformări care pot îngreuna întreaga experiența a unui șofer pe drumurile publice. Aceste defecte pot duce la ruperea jantelor în timpul mersului, ceea ce va duce la accidente nedorite, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este bine să apelezi la serviciile de recondiționare jante.

De asemenea trebuie verificat montajul acestora. În timp, este posibil ca jantele să nu mai fie fixate corespunzător, și să te trezești fără o roată în timp ce mergi pe șosea.

Inclusiv aspectul acestora este important pentru că un strat deteriorat de vopsea, poate duce la apariția ruginii, care în timp va duce la măcinarea materialului din care acestea sunt confecționate. Niște jante uzate vor transforma experiența ta în trafic într-una obositoare, virajele se vor lua cu dificultate, anvelopele se vor uza mult mai rapid, iar forțând mașina la fiecare viraj, forțezi motorul, ceea ce va duce la un consum de combustibil mărit. După cum poți vedea, serviciile de recondiționare jante, trebuie efectuate periodic.

Lasă mecanicii auto profesioniști să execute serviciile de recondiționare jante

Cu toate că aceste elemente ale mașinii tale, pot părea ușor de manevrat, când vine vorba despre repararea lor. De asemenea par suficient de rezistente, astfel încât nu ai avea cum să le deteriorezi mai rău, însă dacă vei încerca să le recondiționezi singur lucrurile nu stau deloc așa. Aceste servicii de recondiționare jante, trebuie efectuate de către mecanici auto profesioniști, în condiții adecvate și susținuți de aparatura potrivită pentru a duce la îndeplinirea eficientă a acestei sarcini.

Pentru a înțelege mai bine în ce constă acest proces de recondiționare jante, ar trebui să știi mai multe despre etapele parcurse în întregul proces.

Primul lucru pe care un mecanic auto profesionist, dintr-un service auto specializat, îl va face, va fi să curețe jantele. Nu este atât de simplu, precum ar putea părea, deoarece acest procedeu de curățare, trebuie efectuat în profunzime. Se utilizează soluții speciale în acest sens, și instrumente speciale care pot înlătura orice urmă de murdărie sau ulei de pe suprafața lor.

Fisurile și zgârieturile identificate pe suprafața acestor, se vor nivela, iar la nevoie, cu ajutorul unor materiale speciale, se vor umple golurile, astfel încât să se redea uniformitatea suprafeței jantei și rezistența acesteia.

Așa cum a fost menționat anterior, dacă stratul de vopsea de pe jante este deteriorat, atunci suprafața lor este expusă multor factori care pot subția materialul din care acestea sunt construite. Umezeala, praful și rugina, sunt doar câțiva factori care pot duce la distrugerea jantelor. De aceea, în procesul de recondiționare jante, trebuie introdus, și cel de revopsire. Pentru a realiza acest procedeu, trebuie pregătită suprafața jantei, pentru a asigura o aderență perfectă a stratului de vopsea, și în acest sens se utilizează, de regulă, mașinile de sablare. Totodată, tehnica utilizată pentru a realiza vopsirea jantelor, este foarte importantă. Într-un service auto specializat, una dintre recomandările mecanicilor auto profesioniști, va fi vopsirea în câmp electrostatic. Această tehnică, trebuie efectuată cu aparatură dedicată și într-un spațiu amenajat corespunzător, ce poate fi regăsit doar într-un service auto specializat.

Ulterior procesului de vopsire, se va aplica un lac special, scopul acestuia fiind de a întări stratul de vopsea și de a-i oferi rezistență crescută în timp.

Un ultim pas, efectuat în procesul de recondiționare jante, este cel de finisare a întregii execuții și montarea acestora pe autovehicul.

După cum poți vedea, nu este deloc ușor de dus la bun sfârșit procedeul de recondiționare jante.

Motive pentru care este necesar să soliciți servicii de recondiționare jante

În afară de cele enumerate mai sus, mai sunt câteva aspecte care te vor convinge, și vei fi convins că solicitarea serviciilor de recondiționare jante, este o decizie care îți poate aduce numai beneficii.

Recondiționarea unei jante, te va costa mult mai puțin, decât înlocuirea acesteia. În afară de acest lucru, aspectul întregului autovehicul, poate părea complet schimbat.

O mașină care are jantele recondiționate, poate ajuta autovehiculul tău să își recapete aspectul inițial, iar dacă soliciți servicii de recondiționare jante cu regularitate, poți păstra sau chiar ridica valoarea mașinii tale.

Totodată, dacă ești genul de persoană care vrea să iasă din tipare, poți să soliciți mecanicilor auto profesioniști, din cadrul unui service auto specializat, să personalizeze aspectul jantelor tale, astfel încât mașina ta să iasă în evidență și să te reprezinte și mai mult.

Personalul din cadrul un service auto specializat, te va sfătui ce poți face pentru a menține cât mai mult starea impecabilă a jantelor tale, până la următoarea revizie. Astfel, sfaturi precum, curățarea lor periodică și verificarea acestora, de fiecare dată când vrei să pleci la drum, vor face parte din rutina zilnică.

Nu uita, că și un vehicul care staționează perioade lungi, poate avea jante deteriorate, chiar dacă, ultima oară când te-ai urcat la volan, erau în stare bună. Așa că, dacă mașina ta, se încadrează în această descriere, înainte de a pleca la drum lung cu ea, este cazul să vizitezi un service auto specializat, pentru a solicita servicii de recondiționare jante.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!

    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button