Importanța verificării presiunii din anvelope

Verificare presiune anvelope

Verificare presiune anvelope

Ca să îți dai seama dacă este ceva în neregulă cu mașina ta, trebuie să o cunoști foarte bine, să știi fiecare componentă ce rol are asupra bunei funcționări și performanței mașinii. Nu trebuie să ai un nivel al cunoștințelor egal cu al unei persoane cu experiență în domeniu, însă trebuie să fii atent cu mașina. Spre exemplu, dacă presiunea din anvelope pare că scade mereu, ar fi bine să te întrebi dacă nu cumva te confrunți cu probleme ale jantei și dacă nu ai nevoie de servicii de roluire jante. În acest material, nu îți vom explica cum funcționează fiecare componentă a mașinii, însă ne vom opri asupra unui subiect tratat într-un mod superficial de cele mai multe ori de către șoferi: presiunea în anvelope.

Verificare presiune anvelope – Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre presiunea în anvelope:

Presiunea corectă în anvelope te ajută să economisești combustibil, să crești durata de viață a anvelopelor și să îmbunătățești stabilitatea în timpul condusului.
Este normal ca presiunea în anvelope să scadă de-a lungul timpul, ceea ce ar trebui să te îngrijoreze este faptul că ea scade mult mai frecvent decât de obicei.
Condusul cu o presiunea prea mică în anvelope duce la deteriorarea anvelopelor în urma supraîncălzirii, dar și la creșterea riscului de pierdere a controlului mașinii.
Dacă presiunea în anvelope este constant scăzută și există un zgomot în timpul condusului, cel mai probabil trebuie să treci pragul unui service pentru servicii de roluire jante (jantele deformate reprezintă cea mai frecventă cauză a zgomotului produs de anvelope).
Este recomandat să verifici lunar presiunea din anvelope pentru a preveni orice fel de problemă.

Revenim asupra presiunii din anvelope și legătura lor cu jantele. Jantele deformate care nu sunt îndreptate la timp, au un efect negativ și asupra presiunii din anvelope. Vorbim în acest caz despre acele deformări care afectează etanșeitatea cauciucului pe roată, determinând mai multe vizite la pompa de aer. Este important ca în acest caz să apelezi la un service auto pentru servicii de roluire jante – dacă jantele sunt îndreptate, vei evita uzura pneurilor. Sunt unele deformări ale jantelor care nu se observă cu ochiul liber, însă dacă observi că presiunea din anvelope scade surprinzător de repede fără să faci vreo schimbare în stilul de condus sau în ruta pe care o parcurgi, ar fi bine să mergi la un specialist pentru că el va identifica și cea mai mică deformare care pune în pericol anvelopele mașinii tale.

Și totuși, care este presiunea corectă din anvelope? Aceasta este indicată de fiecare producător și are la bază mai mulți parametri, cum ar fi raportul dintre înălțimea și lățimea profilului, diametrul jantei și indicele de încărcătură admisibilă. Presiunea din anvelope trebuie să fie ajustată și în funcție de viteza cu care rulezi de obicei, de numărul de pasageri, dar și de încărcarea portbagajului (spre exemplu, în momentul în care mașina este mai încărcată decât de obicei, se recomandă să umfli anvelopele mai mult cu 0.2 bari). Și pentru că mulți șoferi încă nu știu – presiunea recomandată de producători pentru pneurile mașinii este imprimată pe o etichetă care se află de cele mai multe ori pe lateralul ușii, în torpedeu sau chiar sub clapeta rezervorului de combustibil. Așa că, verifică constant presiunea din anvelope, asigură-te că pneurile sunt umflate conform indicațiilor producătorilor, iar în cazul în care ai circulat pe multe drumuri cu gropi și observi că pierzi presiunea din anvelope, ar fi bine să verifici și jantele. Nu uita că o mică deformare a jantelor determină și deformarea anvelopelor!

👇DOREȘTI SĂ TE ASIGURI CĂ NU VEI AVEA PROBLEME CU DEFORMAREA JANTELOR? 👇

Vezi și

Jante aliaj versus jante tablă

Jante aliaj versus jante tablă. Bătălia calității

Este o jantă din aliaj mai bună decât una din oțel? Care sunt avantajele fiecăreia? Auzim aceste întrebări și le vedem pe fiecare forum de discuție a șoferilor din întreaga lume. Bătălia calității nu încetează pe niciun minut și este firesc, căci fiecare vrem să facem cea mai potrivită alegere pentru mașina noastră, alegere care ne va ajuta să avem parte de mai puține cheltuieli pe viitor. În trecut, jantele din aliaj erau folosite doar pentru mașini de curse, având un preț pe care nu și-l putea permite orice șofer.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button