Lipsa infrastructurii rutiere, principala cauză a deformării jantelor

Roluit Jante

RoluiRE Jante

Nu este un secret faptul că în țara noastră șoselele sunt adesea degradate, iar infrastructura rutieră lasă uneori de dorit. Dacă te gândești să mergi într-un concediu prin țară, ar fi bine să te informezi asupra stării drumurilor pentru a afla pe care să le eviți. Majoritatea șoferilor ajung după o anumită perioadă de timp la service-uri auto pentru lucrări de reparație și pentru roluit jante, tocmai din cauza drumurilor neasfaltate sau a gropilor pe care nu avem cum să le evităm.

Efectele gropilor asupra jantelor

Denivelările sau gropile de pe carosabil pot produce două probleme atunci când vine vorba de jantele mașinii. Vorbim pe de-o parte, despre probleme ce necesită o vizită urgentă la un service roți – deformări care afectează etanșeitatea; iar pe de altă parte, despre probleme care uneori nici nu sunt sesizate – deformări ce strică aspectul estetic al jantei. După o călătorie pe un drum care nu a fost modernizat și după câteva gropi pe care nu le-ai putut evita, ar fi bine să oprești și să verifici starea jantelor înainte de a apărea și alte probleme cu funcționalitatea mașinii și siguranța călătoriei.

La prima vedere, s-ar putea să nu observi că janta a fost îndoită, însă există câteva semne care te anunță că ceva nu este în regulă. Vibrația volanului este unul dintre semnalele pe care mașina ți le transmite – atunci când janta nu mai are forma inițială, anvelopa nu mai are un contact uniform cu suprafața drumului, iar acest aspect determină apariția unei vibrații/trepidații în volan, mai ales atunci când janta din față a fost avariată. Un alt lucru la care ar trebui să fii atent este presiunea din anvelope. Dacă te oprești mult mai des pentru a umfla roata, ar fi bine să nu mai vizitezi atât de des benzinăria și pompa de aer și să te oprești la un service auto pentru că, cel mai probabil, ai nevoie de servicii de roluire jante.

Ce soluții există pentru jante deformate?

Este firesc să nu îți dorești să cheltui mulți bani pentru a cumpăra un set de jante noi după un drum cu peripeții și cu multe gropi. Recomandarea noastră este să nu investești în jante noi când ai la îndemână servicii de roluire jante, altfel spus, servicii de îndreptat jante. Intri în service auto cu o jantă îndoită și pleci cu una cu un aspect nou, ce te ajută să ai parte de un rulaj plăcut și sigur, exact ca la început. Având în vedere că drumurile din țara noastră nu vor fi reparate prea curând, nu are sens să investești de fiecare dată în cumpărarea unor jante noi, mai ales atunci când soluția ideală se află la un service auto. Întreaga operațiune durează maxim o oră, în funcție de tipul de jante pe care îl are mașina ta. Spre exemplu, îndreptarea jantelor din tablă durează între 8 – 10 minute, în timp ce îndreptarea jantelor din aliaj durează în jur de 45 minute, maxim o oră. Nu trebuie să lași mașina în service și să te reîntorci după ea în câteva zile, ci poți lua o pauză de cafea și poți aștepta în liniște în timp ce profesioniștii se ocupă de jantele mașinii tale. În mod realist vorbind, dacă ai jante din tablă, poate nici nu mai apuci să bei cafeaua, la cât de rapid este procesul de roluit jante!

În concluzie, dacă vrei să pleci în concediu și știi că nu vei șofa doar pe autostradă, ar fi bine să verifici din când în când situația jantelor, mai ales dacă mergi pe un drum nu tocmai drept. Dacă observi că ceva este în neregulă, caută cel mai apropiat service auto pentru îndreptarea jantelor. Apoi, poți pleca din nou la drum!

👇AI JANTE STRÂMBE, CE NECESITĂ ROLUIRE? 👇

Vezi și

jantele-din-aliaj

Ce sunt jantele din aliaj și de ce ar trebui să le repari?

Când vorbim de jantele din aliaj facem referire la jantele fabricate folosind aliaje de magneziu, aluminiu sau ambele. În trecut, jantele de la mașină erau întotdeauna produse din oțel datorită rezistenței, durabilității și aspectului lor decent...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button