Jantele deformate îți pun în pericol viața

Reparație janteReparație jante

Jantele sunt printre componentele esențiale ale unui automobil, totuși în ciuda rezistenței semnificativ bune la orice deteriorare mecanică, jantele din aliaj își pierd adesea forma. Orice mașină se uzează în timp și este predispusă la apariția unor probleme mai mari, dacă anumite procese esențiale cum ar fi reparația jantelor nu se execută în timp util. Deformarea jantelor se produce prin pierderea formei geometrice inițiale pe care o aveau acestea. Mulți șoferi au tentația să ignore aceste aspecte până când jantele nu se deformează mai tare, iar atunci un asemenea proces poate pune în pericol viața șoferului.

Cum se produce uzura jantelor?

Infrastructura rutieră din România necesită o multitudine de schimbări, din nefericire pentru șoferii români, pe drumurile publice, ne întâlnim cu o multitudine de gropi sau denivelări. Astfel, jantele automobilului se deformează după mai multe distanțe parcurse. De asemenea, există mai multe tipuri de jante deformate, unele dintre acestea necesită deplasarea la un service auto care oferă servicii de reparație jante. În prima categorie, se încadrează deformările care afectează etanșarea, astfel spațiul care îi permite aerului să iasă din anvelopă fiind deformat are nevoie de soluții urgente. În cealaltă categorie, se încadrează deformările de tip estetic. Geometria jantelor suportă o deviere axială, radială sau combinată. Deplasarea jantelor în plan vertical, îndoirea din față sau din spate sau chiar deplasarea axială a discului creează un dezechilibru al forțelor. Șoferii pot resimți anumite vibrații nespecifice automobilului lor, iar anvelopa se uzează mult mai rapid. În oricare dintre aceste situații, procesul de reparație jante la un service auto profesionist vă va ajuta să rezolvați problema.

Cum să înțelegi că jantele mașinii trebuie îndreptate?

După ora 17:00, majoritatea dintre noi termină programul de lucru și merge în grabă către casă unde ne așteaptă oamenii dragi. La orele de vârf, cu multe mașini în oraș, este foarte ușor să nu observi și nici să nu reușești să eviți toate gropile de pe drumul către casă. Astfel, mulți șoferi simt o lovitură sau două, dar nu-i dau prea mare atenție, gândind că mașina a suportat și alte momente similare, deci îl mai poate suporta și pe acesta. În realitate, jantele deformate pot avea un impact major asupra modului în care funcționează mașina.

Primul semn al unei probleme este deteriorarea vizibilă. Dacă vedeți cu ochiul liber că jantele au fost deformate după un incident sau mai multe, atunci este timpul să vă adresați la un tehnician pentru reparație jante. Un alt semn sunt vibrațiile, în multe cazuri dacă jantele anvelopei din față se deteriorează se va produce efectul unui automobil care tremură, veți resimți chiar de la volan efectul unui scaun care pare aparent să vibreze. De asemenea, jantele anvelopelor ajută la etanșarea aerului dintre anvelopă și roată, în cazul unei jante deformate există riscul să observați că janta îndoită a deformat peretele anvelopei. În această situație, trebuie să recurgeți la serviciul de reparație jante ca să nu vă treziți într-o bună zi cu imaginea unui cauciuc complet plat. Ultimele semne sunt despre modul în care această problemă poate pune în pericol viața șoferului, o jantă puternic deformată poate face ca automobilul să fie tras ușor lateral atunci când frânează, mai ales dacă șoferul este nevoit să frâneze brusc.

Vezi și

Jante aliaj versus jante tablă

Jante aliaj versus jante tablă. Bătălia calității

Este o jantă din aliaj mai bună decât una din oțel? Care sunt avantajele fiecăreia? Auzim aceste întrebări și le vedem pe fiecare forum de discuție a șoferilor din întreaga lume. Bătălia calității nu încetează pe niciun minut și este firesc, căci fiecare vrem să facem cea mai potrivită alegere pentru mașina noastră, alegere care ne va ajuta să avem parte de mai puține cheltuieli pe viitor. În trecut, jantele din aliaj erau folosite doar pentru mașini de curse, având un preț pe care nu și-l putea permite orice șofer.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button