Sfaturi pentru întreținerea jantelor din aliaj

Rectificare jante aliaj

rectificare jante aliaj

Jantele din aliaj nu au doar un aspect estetic deosebit, ci contribuie într-un mod semnificativ și la creșterea siguranței și performanței mașinii. Există multe avantaje pe care jantele din aliaj le au și care le fac să fie net superioare jantelor din tablă. Spre exemplu, jantele din aliaj au o durabilitate mai mare în timp, ajută la păstrarea în stare bună a sistemului de frânare pentru că asigură o răcire mai rapidă și mai eficientă a anvelopelor, iar greutatea redusă crește performanțele mașinii, mai ales la demarare, frânare și stabilitate în curbe. Jantele din aliaj reprezintă o opțiune mult mai bună pentru mașina ta din toate punctele de vedere, dar necesită și o întreținere specială. În continuare, îți vom oferi câteva sfaturi pentru întreținerea corectă a jantelor din aliaj astfel încât să te bucuri de ele cât mai mult timp.

Curățarea jantelor de impurități

Jantele din aliaj necesită o curățare periodică, însă nu cu soluții abrazive care ar putea distruge straturile superioare ale jantei. Probabil te întrebi cum ajung aceste impurități pe jante, iar răspunsul este unul simplu: în urma frânării, rezultă un praf format din adeziv și fibre de carbon care se desprind de pe plăcuțele de frână. În zilele caniculare, acest amestec ajunge să fie extrem de coroziv, un adevărat dușman al jantelor din aliaj. Curățarea jantelor nu se face cu soluții abrazive, uneori este de ajuns o curățare doar cu un jet de apă. Însă, poți folosi și anumite soluții speciale din comerț pentru a îndepărta murdăria care nu iese chiar atât de ușor. Soluția trebuie să aibă un PH neutru pentru a proteja finisajul roții, așa că, dacă te decizi că vrei să faci acest lucru pe cont propriu, ar fi bine să citești eticheta produselor și eventual să cauți și câteva recomandări înainte de a-l folosi. Jantele din aliaj sunt destul de scumpe, deci fiecare produs aplicat trebuie să fie sigur pentru a nu afectează în niciun fel suprafața jantelor. Se recomandă curățarea jantelor mai ales în sezonul rece pentru că sarea și materialele antiderapante pot afecta semnificativ lacul protector al acestora.

Servicii de rectificare jante aliaj

Dacă nu vrei să îți bați capul cu astfel de operațiuni și cu găsirea produselor potrivite pentru curățarea în profunzime a jantelor, poți oricând să optezi pentru servicii de rectificare jante aliaj. Specialiștii se vor ocupa de jantele tale, le vor curăța în cel mai mic detaliu, le vor rolui, iar dacă găsesc vreo zgârietură, se ocupă de ea în cel mai scurt timp, astfel încât la final, janta să arate ca nouă! Avantajul de a colabora cu profesioniști în domeniu este faptul că se folosesc mașinării speciale și produse profesionale pe care tu nu le ai acasă și care dau rezultate bune pe un termen mult mai lung de timp. În plus, specialiștii vor verifica și dacă janta nu are vreo deformare care ar putea pune în pericol și anvelopa. Se poate întâmpla să apelezi la servicii de rectificare jante aliaj pentru simpla curățare a jantelor și să ți se spună că jantele au nevoie și de îndreptare. Dacă tot ești la service, de ce să nu lași specialiștii să se ocupe în cel mai mic detaliu de jantele tale? Mai ales că acest proces nu va întârzia cu mult pregătirea mașinii – procesul de roluire jante aliaj durează maxim o oră. La final, te vei bucura de jante gata de drum fără deformări, fără zgârieturi și extrem de curate!

👇DOREȘTI SĂ TE ASIGURI CĂ NU VEI AVEA PROBLEME CU DEFORMAREA JANTELOR? 👇

Vezi și

Jante aliaj versus jante tablă

Jante aliaj versus jante tablă. Bătălia calității

Este o jantă din aliaj mai bună decât una din oțel? Care sunt avantajele fiecăreia? Auzim aceste întrebări și le vedem pe fiecare forum de discuție a șoferilor din întreaga lume. Bătălia calității nu încetează pe niciun minut și este firesc, căci fiecare vrem să facem cea mai potrivită alegere pentru mașina noastră, alegere care ne va ajuta să avem parte de mai puține cheltuieli pe viitor. În trecut, jantele din aliaj erau folosite doar pentru mașini de curse, având un preț pe care nu și-l putea permite orice șofer.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button