Cum se stabilește prețul final al recondiționării unui jante?

Preț recondiționare jante Brașov

Preț recondiționare jante Brașov

Mulți șoferi sunt interesați de serviciile de recondiționare a unei jante, însă nu știu exact la ce sumă se ridică costurile. Costul unei recondiționări poate fi stabilit în funcție de mai multe criterii: numărul de intervenții necesare, dacă janta e din tablă sau aliaj, calitatea lucrării, complexitatea jantelor, dar și service-ul ales.

Numărul de intervenții necesare

Există o serie de intervenții ce pot fi realizate asupra jantelor: roluirea jantelor, îndreptarea lor, sudarea și vopsirea plus finisarea acestora. În funcție de cât de avariată este janta și de ce servicii are nevoie, prețul final va crește. Dacă janta are nevoie doar de îndreptarea unei mici deformări, nu vei plăti foarte mult. În schimb, dacă janta este îndoită și are și câteva fisuri, vei lăsa o sumă mai mare la service.

Pentru o jantă din aliaj, prețul pentru roluirea uneia dintre ele poate începe de la 40 lei/jantă. Pentru procesul de roluit jante tablă, prețul o să scadă pentru că îndreptarea unei jante dintr-un astfel de material este mai simplu și rapid. Pentru sudarea lor, o să trebuiască să scoți din buzunar suma de aproximativ 100 lei, însă ar trebui să ai în vedere că prețurile și în funcție de service. În cazul vopsirii jantelor de tablă prețul este între 350 – 450 lei, dar dacă discutăm de cele din aliaj, prețul de pornire pleacă chiar și de la 400 lei, iar prețul final depinde de mărimea lor și de tipul de vopsea aleasă.

Pentru ce set de jante vei plăti mai mult?

La un simplu calcul, putem vedea că bugetul minim pe care trebuie să îl avem în vedere pentru jantele din aliaj va fi mai mare decât cel pentru jantele din tablă, deoarece când vine vorba de reparații sau recondiționări, complexitatea crește în cazul jantelor din aliaj. Înainte să recondiționezi un set de jante, ar trebui să iei în vedere și opțiunea de a achiziționa unele noi. Câteodată, reparațiile vor întrece prețul de cumpărare a unui set nou de jante, mai ales dacă jantele sunt grav avariate și necesită multe operațiuni. Bugetul minim la care trebuie să ne gândim când ducem jantele de aliaj la recondiționat este de aproximativ 700 – 800 lei, el fiind calculat la mărimea standard a jantei și cu toate intervențiile necesare. Acesta nu este un preț fix după care să te ghidezi, dar este un preț orientativ după care să îți faci un calcul și să iei o decizie.

Calitatea lucrării, complexitatea jantelor și service-ul ales

Preț recondiționare jante Brașov – Prețul orientativ poate să scadă sau să urce cu câteva sute de lei, în funcție de calitatea lucrării. Fiecare service știe să își calculeze prețurile astfel încât să includă și calitatea serviciilor prestate. Complexitatea jantelor ține de modelul pe care acesta îl au (desigur, aici discutăm de jantele din aliaj) de numărul de prezoane pe care îl au, firma de la care sunt cumpărate și aliajul din care sunt fabricate.

Unele service-uri practică prețuri mari pentru că au în spate o echipă de profesioniști și echipamente de calitate cu care lucrează. Altele au prețuri mari doar pentru a se alinia la nivelul concurenței, fără să ofere însă aceeași calitate. Trebuie să faci diferența între ele și să îl alegi pe cel mai bun, care îți oferă cele mai bune prețuri, dar și o calitate de necontestat. Un alt lucru la care ar trebui să fii atent este prețul prea mic. Un preț ireal de mic nu ar trebui să te facă să te programezi imediat, ci să te pună pe gânduri. Fiecare service are anumite cheltuieli atunci când vine vorba de recondiționarea jantelor. Dacă prețul este prea mic, chiar și pentru media pieței, înseamnă că serviciile nu sunt de calitate. Așadar, nu alege service-ul doar în funcție de prețuri, ci ia în considerare și calitatea lucrărilor și experiențele pe care alți clienți le-au avut!

Vezi și

Jante aliaj versus jante tablă

Jante aliaj versus jante tablă. Bătălia calității

Este o jantă din aliaj mai bună decât una din oțel? Care sunt avantajele fiecăreia? Auzim aceste întrebări și le vedem pe fiecare forum de discuție a șoferilor din întreaga lume. Bătălia calității nu încetează pe niciun minut și este firesc, căci fiecare vrem să facem cea mai potrivită alegere pentru mașina noastră, alegere care ne va ajuta să avem parte de mai puține cheltuieli pe viitor. În trecut, jantele din aliaj erau folosite doar pentru mașini de curse, având un preț pe care nu și-l putea permite orice șofer.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button