Achiziția unui set nou de jante – criterii de luat în considerare

Jante auto noi

Jante auto noi

Sunt foarte multe criterii pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când hotărâm să cumpărăm un set noi de jante, iar în acest material vom vorbi despre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne uităm după un set de jante auto noi.

Înainte de a trece însă la prezentarea criteriilor, am vrea să vă mai dăm un sfat. Jantele se schimbă în momentul în care nu mai pot fi recondiționate. Drumurile în stare proastă de la noi din țară vor afecta întotdeauna jantele. Dacă mergi la un service, cu siguranță vor fi identificate anumite deformări sau îndoituri care pot fi reparate. Există și servicii de sudură jante aliaj, deci chiar și fisurile pot fi eliminate. Nu investi într-un set nou de jante de fiecare dată când vezi o îndoitură pentru că aceasta poate fi rezolvată într-un mod simplu și rapid. Acum, că am stabilit acest lucru, să trecem la criteriile pe care trebuie să le avem în vedere atunci când vrem să achiziționăm un set de jante potrivite pentru mașină.

Numărul de prezoane

Prezonul este tija metalică folosită ca janta să fie cuplată la mașină. Jantele pot veni cu un număr de 4, 5, 6 sau 8 prezoane, iar întrebuințarea lor este multiplă, ele fiind văzute de cele mai multe ori ca un pilon pentru buna desfășurare a șofatului. Notarea lor se face astfel: 4/100, unde 4 reprezintă numărul de jante iar 100 diametrul unde sunt așezate prezoanele. Notarea se face în milimetri.

Modelul de mașină pentru care sunt confecționate

Fiecare set de jante este gândit și construit pentru un stil de mașină: Berlină, Break, Coupe, Cabriolet, Limuzină sau multe altele. Desigur, trebuie să fim atenți ca modelul noului set de jante să se potrivească modelului de mașină pe care îl avem, pentru că atunci când cele două nu corespund, montarea va fi mai dificilă și aspectul nu va fi unul dorit. În plus, dacă jantele nu se potrivesc mașinii tale, performanțele vor scădea, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

Anotimpul corect

La acest capitol, nu sunt foarte multe precizări de făcut, dar recomandat este să schimbăm jantele pentru anotimpul în care le folosim din mai multe motive. Principalul motiv pentru care ar trebui să faci asta este prelungirea duratei de viață a seturilor de jante și creșterea performanțelor mașinii pe toată durata anului.

Prima sau a doua mână?

Unii șoferi optează pentru achiziționarea unui set de jante la a doua sau a treia mână fără să își pună întrebarea cât timp vor putea să le folosească. Aceste jante pot avea probleme care nu se observă cu ochiul liber, ci doar în urma unei inspecții atente realizate de un specialist. Nu ai de unde să știi modul în care proprietarul jantelor a avut sau nu grijă de ele. Tocmai din acest motiv, se recomandă să optezi pentru un set nou de jante pentru că în acest fel vei avea siguranța că nu sunt uzate și îți vor oferi o experiență confortabilă de condus. În plus, altfel te simți când știi că conduci o mașină cu jante ale cărui unic proprietar ești doar tu. Dacă investești într-un set de jante de calitate, te vei bucura de ele mult timp, mai ales dacă le întreții corespunzător și mergi periodic la service pentru a te asigura că nu există nicio îndoitură sau fisură.

După cum ai putut vedea, există mai multe criterii în funcție de care ar trebui să se facă achiziția unui nou set de jante. Documentarea asupra opțiunilor pe care le ai, trebuie făcută în timp, iar decizia trebuie să se facă pe baza unor informații și argumente solide.

Vezi și

jantele-din-aliaj

Ce sunt jantele din aliaj și de ce ar trebui să le repari?

Când vorbim de jantele din aliaj facem referire la jantele fabricate folosind aliaje de magneziu, aluminiu sau ambele. În trecut, jantele de la mașină erau întotdeauna produse din oțel datorită rezistenței, durabilității și aspectului lor decent...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button