Jante aliaj versus jante tablă

Jante aliaj versus jante tablă. Bătălia calității

Jante aliaj versus jante tablă

Este o jantă din aliaj mai bună decât una din oțel? Care sunt avantajele fiecăreia? Auzim aceste întrebări și le vedem pe fiecare forum de discuție a șoferilor din întreaga lume. Bătălia calității nu încetează pe niciun minut și este firesc, căci fiecare vrem să facem cea mai potrivită alegere pentru mașina noastră, alegere care ne va ajuta să avem parte de mai puține cheltuieli pe viitor. În trecut, jantele din aliaj erau folosite doar pentru mașini de curse, având un preț pe care nu și-l putea permite orice șofer. În prezent, prețul de achiziție a acestora este disponibil pentru toată lumea. Totuși, jantele din aliaj nu sunt o alegere absolută pentru toți, unii șoferi preferă jantele de tablă, din componența cărora face parte oțelul. Vom vorbi despre cum să alegeți jantele potrivite, dar și cum se repară acestea. Mai întâi de toate, trebuie să menționăm că serviciul de îndreptat jante tablă Brașov este mereu disponibil pentru șoferii care au ajuns într-un impas.

Jantele din aliaj

Jantele din aliaj sunt alegerea standard pentru majoritatea mașinilor. Jantele din aliaj nu oferă doar avantaje estetice, ci și performanță. Aspectul fizic, strălucitor convinge instant clientul să opteze pentru achiziționarea jantelor din aliaj. Spre deosebire de jantele de tablă, jantele din aliaj pot fi prelucrate și turnate în diferite moduri. Acești factori le oferă proprietarilor posibilitatea să personalizeze și mai mult aspectul original al mașinii. De asemenea, jantele din aliaj asigură o accelerație mai bună, spre deosebire de oțel și pot fi îngrijite în moduri diferite, după ce au suferit vreo daună estetică.

Jantele de tablă

Jantele de tablă sunt fabricate din oțel, așadar greutatea roților este mai mare, această greutate suplimentară poate crea senzația de amortizare a accelerației și agilității mașinii. Veți identifica acest lucru, mai ales dacă anterior ați condus un vehicul cu jante din aliaj. Iarna, acest factor poate reprezenta de fapt un avantaj fizic și psihologic pentru șoferii care se tem de alunecări. Sentimentul de siguranță oferit de jantele de tablă în perioada sezonului rece poate fi foarte plăcut când circulați pe drumurile înzăpezite. Fiind mai rezistente decât jantele din aliaj, jantele de tablă au nevoie de o presiune mai mare pentru a fi deformate.

Jante aliaj versus jante tablă – Experții sugerează că spargerea acestora e aproape imposibilă, iar îndoirea poate fi ușor remediată prin intermediul serviciilor de îndreptare jante Brașov. Tehnologiile de ultimă oră le permit tehnicienilor de îndreptat jante tablă Brașov să rezolve problema recondiționării jantelor, indiferent de tipul sau dimensiunea acestora, astfel, jantele de tablă nu sunt o excepție.

Concluzii

Alegerea tipului de jantă potrivită mașinii tale ține doar de preferințe, fiecare model are atât avantaje, cât și dezavantaje. De exemplu, jantele de tablă au un preț mai mic spre deosebire de jantele din aliaj. Unii clienții iau și acest lucru în calcul, în timp ce pentru alții, aspectul estetic al jantelor de tablă nu este suficient de satisfăcător. Referitor la calitate, putem spune sigur că indiferent de duritatea acestora, orice jantă poate fi deformată, iar atunci, cu siguranță trebuie să apelați la serviciile de îndreptat jante tablă Brașov pentru a evita deformarea ulterioară a anvelopelor, prin scăderea presiunii în acestea.

Vezi și

Reparație jante

Jantele deformate îți pun în pericol viața

La prima achiziționare a unei mașini, fiecare proprietar se gândește că ar fi minunat ca aceasta să reziste bine în timp. Din păcate, drumurile din orașele din România nu favorizează acest lucru. Așadar, dacă vreți să aveți în continuare o experiență plăcută în timp ce conduceți, trebuie să vă anunțăm că periodic ar trebuie să mergeți la un service auto pentru îndreptarea jantelor, care suferă din cauza gropilor pe care le întâmpină.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button