recondiționare-jante

Economisește timp și bani printr-o recondiționare jante

Din tablă, aluminiu sau aliaj… indiferent de material, toate vehiculele au jante. Acestea sunt componente esențiale ale unui vehicul. Pe un vehicul, janta este partea metalică a unei roți. Este folosită pentru a asigura legătura dintre partea centrală a roții, numită butuc și anvelopă.  Pe lângă faptul că oferă avantaje distincte de performanță față de jantele din tabla, jantele din aliaj pot, de asemenea, să creeze sau să compromită imaginea unei mașini.

Cu toate acestea, este un fapt știut că jantele pot fi avariate și sunt deosebit de susceptibile la daune cauzate de obstacolele de pe drum și borduri. Odată deteriorată, poate apărea și coroziunea care se instalează rapid, dând jantelor un aspect neplăcut și compromițând și mai mult integritatea structurală a acestora.

Și deși mulți șoferi nu sunt conștienți de importanța lor, jantele sunt foarte importante. Deși funcția lor principală este de a servi drept legătură între butucul central al roții și anvelopă, în funcție de materialul din care sunt fabricate, acestea oferă o aderență mai bună pe teren înzăpezit, o ținută de drum mai plăcută în special în viraje, nemaivorbind de performanță în ceea ce privește șofatul în general. La fel ca și celelalte elemente ale vehiculului, trebuie deci să avem grijă de ele. O recondiționare jante te poate scuti de cheltuielile aferente înlocuirii ei și chiar ii poate oferi un aspect mai atractiv mașinii tale.

Recondiționare jante: ce durată de viață au acestea?

Nu toate piesele care alcătuiesc o mașină au aceeași durată de viață. Unele se uzează mai repede decât altele (durata de viață a bujiilor de pe mașinile diesel este cuprinsă între 60.000 și 100.000 km, cea a unei cutii de viteze este de cel puțin 300.000 km în special), altele necesită doar întreținere regulată (cum ar fi geamurile). Desigur, durata de viață a diferitelor părți care alcătuiesc un vehicul în ansamblu depinde și de mulți parametri precum întreținerea, stilul de șofat, tipul vehiculului, numărul de kilometri parcurși și condițiile în care vehiculul este exploatat, utilizat și parcat. Jantele sunt componente importante pentru un vehicul. O recondiționare jante se poate face dacă:

– sunt deteriorate (în urma unui accident, după impactul cu marginea unui trotuar sau dacă ai șofat prea mult timp cu anvelopa dezumflată),

– pentru a îmbunătăți ținuta de drum a mașinii (prin reducerea distanțelor de frânare de exemplu),

– pentru a menține jantele originale în cazul vehiculelor de epocă,

– din motive estetice.

În orice caz, este important (din motive de siguranță) să le asiguri întreținerea regulată, să le repari sau să le înlocuiești atunci când este necesar. Desigur, este mai bine să te bazezi pe experții a căror sarcină este să le ofere o recondiționare jante pe măsură.

Cum se poate face o recondiționare jante?

Prin urmare, o jantă nu are o durată de viață predefinită. Cu toate acestea, o reparație se impune ori de câte ori este necesar. Și mai presus de toate, este important ca acest lucru să fie făcut într-un service auto care este specializat în reparare și recondiționare jante. Mecanicii auto se vor axa pe eliminarea riscului de a avea jante nepotrivite care să nu îți permită să treci de inspecția tehnică!

Serviciile de recondiționare jante pot oferi un nou aspect mașinii tale conform dorințelor tale. Nimic nu te împiedică să-ți transformi jantele deteriorate și să le redai un aspect modern. Un sfat prețios din partea specialiștilor este cheia pentru a face alegerea ideală. Pe lângă abilități, sfaturi și tehnică, este garanția de a avea jante omologate pentru a trece inspecția tehnică.

Cum să-ți personalizezi mașina printr-o recondiționare jante?

Faruri, covorașe interioare, huse scaune față și spate, geamuri, sistem audio-video, caroserie… există multe elemente ale vehiculului care pot fi personalizate. De la idei simple până la cele originale, poți să ai un vehicul care să-ți satisfacă dorințele dincolo de opțiunile posibile atunci când cumperi de la reprezentanța auto. Așa că îți poți personaliza complet mașina printr-o recondiționare jante!

Culori, lacuri, finisaje, posibilitățile sunt aproape nesfârșite pentru a da un nou aspect jantelor tale, de a ieși în evidență, de a avea un vehicul care să te facă sa te simți mândru și pentru a șofa un vehicul unic. Tot ce trebuie să faci este să optezi pentru o programare la un atelier de recondiționare jante și pur și simplu să-ți exprimi dorințele legate de aspectul mașinii către mecanicul auto.

Recondiționare jante: ce ar putea presupune acest proces?

Există niște etape simple pe care un mecanic auto le respectă atunci când se ocupă de o recondiționare jante.

– El va scoate anvelopa din jurul jantei pentru a putea lucra la ea mai ușor;

– Șlefuire: va șlefui întreaga jantă pentru a nivela suprafața și pentru a șterge zgârieturile, petele etc.;

– Va aplica un grund pentru a pregăti janta pentru a primi baza de vopsea;

– Va aplica baza de vopsea (gri deschis, închis, negru…);

– Va lăcui janta conform finisajului ales de client (lac lucios, mat, satinat etc.).

Care sunt costurile pentru o recondiționare jante?

Prețul pentru o recondiționare jante poate varia din mai multe motive. Prețul pentru o singură jantă este adesea mai mare decât pentru 4 jante în același timp. Apoi se ia în considerare complexitatea jantei cu numărul de tije. Procesul de recondiționare jante va depinde și de starea jantei și gradul de deteriorare a acesteia, iar aceste aspecte pot face ca prețul să varieze semnificativ.

Unde se poate face o recondiționare jante?

Răspunsul evident este… într-un service auto specializat. Apelând la un expert în domeniu, nu ai cum să dai greș dacă vorbim de janta deformată sau deteriorată. De asemenea, poți beneficia de un serviciu complet de vopsire care să corespundă așteptărilor tale. Ca să nu mai vorbim de prețul rezonabil oferit.

Deformarea unei jante poate apărea pe partea interioară sau pe partea exterioară. Cu alte cuvinte, este posibil să nu detectezi problema cu ochiul liber. Cu toate acestea, senzația de vibrație la volan poate indica o jantă deformată, crăpată sau fisurată. În orice caz, operațiunea de recondiționare jante este un proces delicat. Intervenția unui profesionist este deci esențială. Pentru a beneficia de acest aspect, tot ce trebuie să faci este să vizualizezi site-ul unui service auto specializat în recondiționare jante. Aceasta este o modalitate practică de a descoperi diferite servicii de calitate.

Vezi și

roluit-jante

Ce este procesul de roluit jante și în ce situații este util?

Pe măsură ce crește gradul de uzură al unui vehicul, se poate întâmpla ca janta să se deformeze și să observi vibrații semnificative în timpul șofatului. Aceasta este într-adevăr o problemă gravă care poate duce la un risc mai mare de accident. Prin urmare, înseamnă că trebuie...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button