Cu roţile la cosmetică

Roluit Jante

Trăim într-o lume aflată veşnic în dezvoltare şi mişcare, iar pentru a ţine pasul, de multe ori ne vedem nevoiţi să renunţăm la plimbarea relaxantă şi să ne urcăm în maşină pentru a salva timp, însă cine salvează maşina? Din lipsă de pricepere într-ale mecanicii, de multe ori ne scapă din vedere aspecte importante pentru buna funcţionare a acesteia, iar în final, ajunegm să cheltuim prea mult timp şi bani.

Pentru a evita situaţiile de risc, dar şi pentru o imagine impecabilă, verificarea periodică a roţilor trebuie să ne intre în obişnuinţă la fel ca programările la salonul de cosmetică – alege să apelezi la un serviciu profesionist de roluit jante pentru a trata problemele de profunzime şi de suprafaţă într-un mod cât mai eficient.

Procedeul de roluit jante pe înţelesul nostru, al doamnelor

Sigur, nici eu n-am auzit de tehnica de roluit jante până când groapa pe care m-am străduit să o ocolesc nu i-a venit de hac roţii de la maşină. Deformarea a fost atât de vizibilă încât am fost nevoită să apelez la un service auto. Cei de la AutoChelu mi-au explicat că poate fi salvată cu ajutorul unui aparat hidraulic special, format din role fixe şi mobile. Aplicând corect presiunea necesară, jantele pot fi îndreptate cu uşurinţă. Odată fixată, începe rotirea jantei, aceasta fiind rulată în acelaşi timp pe ambele părţi şi îndreptată atât pe exterior, cât şi pe interior.

La fel ca în cazul epidermei, sunt mai multe tipuri de jante, pentru fiecare fiind nevoie de un alt tratament, în funcţie de materialul din care sunt fabricate. Aşadar, procesul de roluit jante pentru cele de oţel, mult mai cunoscute sub denumirea de „jante de tablă”, îndreptarea se face la rece, întrucât materialul este mult mai uşor de mânuit. Pentru cele de aliaj însă, înainte de roluirea propriu-zisă, este nevoie de încălzirea jantelor – procedeu impus pentru a preveni fisurile ce pot apărea din cauza tensiunii.

În ceea ce priveşte costurile, acestea diferă în funcţie de complexitatea operaţiunii şi de profunzimea deformărilor şi se stabilesc după o examinare atentă a specialiştilor.

Aşa cum după vizita la salonul de cosmetică pielea este nu doar mai frumoasă, ci şi mai sănătoasă, la fel, roţile tale se întorc din service la capacitatea optimă de funcţionare şi cu aspect estetic mult îmbunătăţit. Însă ține cont că nu doar aspectul este important, ci și funcționalitatea în parametri indicați. Fă-ţi o programare şi radiază de frumuseţe în siguranţă; acest îndemn e valabil și pentru mașina pe care o șofezi!

👇AI JANTE STRÂMBE, CE NECESITĂ ROLUIRE? 👇

Vezi și

Echilibrarea roților

De ce este nevoie să îți echilibrezi roțile mașinii?

Mulți șoferi încă nu știu cât de periculos este să circule cu un dezechilibru al roților, motiv pentru care am ales ca în acest material să abordăm subiectul în ce mai mic detaliu, să vedem în ce situații este necesar să mergi la o vulcanizare auto pentru a-ți echilibra roțile și ce se poate întâmpla dacă nu faci acest lucru.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button