îndreptări-jante-Brașov

Ce probleme serioase rezolvi printr-un serviciu de îndreptări jante Brașov?

Există niște forțe centrifuge foarte puternice atunci când un vehicul este pus în mișcare, ceea ce înseamnă că jantele sale trebuie să fie într-un echilibru și o formă aproape perfectă pentru ca totul să funcționeze așa cum ar trebui.

Unii oameni cred că, dacă o jantă îndoită este greu de văzut, probabil că nu merită să cheltui bani pentru încă o reparație la mașină. Cu toate acestea, o jantă deformată poate duce la mult mai mult decât o defecțiune vizibilă și ar trebui să fie contactat cât mai curând posibil un service auto specializat pentru îndreptări jante Brașov.

Îndreptări jante Brașov: pagubele pot deveni mult mai grave

Orice îndoire a unei jante va deteriora rapid și va slăbi integritatea roții în sine. Locul deformat este un punct slab care, dacă este tensionat din nou, sau mai grav, lovit de obstacole întâlnite pe drum, poate provoca fisuri în jantă, ducând la o defecțiune gravă și periculoasă.

O jantă deformată poate, de asemenea, să afecteze imediat alinierea generală a roților unui vehicul. Rezultatul, după cum știu majoritatea șoferilor, este uzura neuniformă a anvelopelor, anvelope care se uzează mult mai repede decât ar fi trebuit cu adevărat și mașina însăși trăgând într-o parte în timp ce șofezi. Dacă vei face o aliniere a roților, dar tot nu abordezi problema jantei îndoite, atunci vei avea din nou de făcut o vizită la un service auto specializat, de data aceasta pentru îndreptări jante Brașov.

O jantă care are o deformare medie până la severă, va duce adesea la niște vibrații intense ale roții. Acest lucru nu doar îngreunează șofatul. Dacă situația este lăsată să continue, vibrațiile vor deteriora transmisia vehiculului și știm cu toții cât de costisitoare este repararea și/sau înlocuirea transmisiei.

Prin urmare, repararea unei jante îndoite nu este doar o chestiune de a ajuta la restabilirea esteticii generale vehiculului tău, ci este, de asemenea, esențială pentru siguranța și integritatea vehiculului.

Îndreptări jante Brașov: în ce cazuri este posibilă îndreptarea?

Ce se întâmplă dacă o jantă este îndoită? Poate fi îndreptată și repusă în funcțiune? Răspunsul este da, atâta timp cât structura jantei nu este compromisă. Acest lucru este valabil atât pentru jantele din tablă, cât și pentru cele din aliaj de aluminiu, deși repararea jantelor din aliaj de aluminiu este mai rentabilă (în unele cazuri, costă mai puțin înlocuirea unei jante de tablă deteriorate cu una nouă decât repararea ei).

Cu cât te duci mai repede la un service auto pentru îndreptări jante Brașov, cu atât reparația va avea mai mare succes. Când este o deformare produsă recent, este mai ușor de îndreptat. Dacă ai șofat un timp cu janta deformată și se pune presiune pe zona respectivă, se poate crăpa. Dacă crapă, este mai greu de reparat, uneori chiar imposibil.

Altă problemă care poate face ca reparația să fie îngreunată este faptul că fisurile exterioare nu sunt întotdeauna vizibile. O parte a procesului de diagnoză dintr-un service auto de îndreptări jante Brașov este o inspecție preliminară. Dacă se constată un joc (vibrație) atunci se poate face un test pentru a putea verifica integritatea celor patru jante. Este un test standard la un service auto.

Bineînțeles că odată ce se face îndreptarea unei jante, înainte de a monta roata și de a o pune din nou în funcțiune, mecanicul auto se va asigura că nu există crăpături.

Când este prea târziu să repari janta la un service auto pentru îndreptări jante Brașov?

Dacă roata este deteriorată prea tare, atunci îndreptarea nu mai este o opțiune. Doar un specialist auto îți poate da acest verdict și doar în situațiile de mai jos:

– distorsiuni ale orificiilor;

– distorsiunea orificiului tijei supapei;

– deteriorarea cilindrului jantei;

– jante îndoite din centru;

– jante care sunt crăpate.

Majoritatea reparațiilor care se fac într-un service auto pentru îndreptări jante Brașov se referă doar la ușoare deformări. Multe dintre ele pot fi îndreptate ușor, printr-un proces de încălzire și puțină presiune pe zona îndoită. Această îndreptare a jantelor se va face în funcție de materialul de origine, natura deformării și vechimea jantei.

Îndreptări jante Brașov: ce este acest proces?

Există câteva etape diferite când vine vorba de îndreptarea jantelor din aliaj, aceasta include tehnologia de asistență hidraulică, adică măsurarea gradului de deformare cu ajutorul unui strung. Reparația jantelor din aliaj trebuie efectuată de un mecanic auto profesionist. Procesul durează de obicei aproximativ 45-50 de minute pentru a finaliza îndreptarea jantei.

Când o jantă din tablă este îndoită, îndreptarea ei este destul de simplă. În atelierele de reparații anvelope, acest lucru se poate face chiar și prin lovire. Metalul revine la forma inițială fără riscul de a se crăpa. Dar cel mai bine se repara cu o presă hidraulică, care exercită o forță progresivă mare, nu un șoc scurt.

În cazul jantelor din aliaj reparația trebuie făcută la cald. Mai precis, porțiunea ce trebuie reparată are nevoie să fie bine încălzită cu o flacără deschisă sau cu un arzător special. Aliajul devine astfel maleabil și nu există riscul ca acesta să se crape sub presiunea dispozitivului de îndreptat.

Deci ideea este simplă: reparația jantelor din aliaj se face cu îndreptarea preîncălzită cu presă hidraulică, pe când pentru jantele de tablă există opțiunea îndreptării la rece. Aceste aspecte îți vor fi explicate odată ajuns la service-ul auto pentru îndreptări jante Brașov.

Concluzie

Dacă janta mașinii tale s-a îndoit sau deformat, este esențial ca aceasta să fie reparată cât mai curând posibil, pentru a evita deteriorarea ulterioară a vehiculului. Una dintre probleme poate fi scăderea presiunii din roți, ceea ce duce automat de dezumflarea anvelopei.

Fără cunoștințe sau pregătire specifice, repararea unei jante deteriorate nu este o sarcină pe care să o iei în considerare. Nu numai că trebuie să ai abilitățile necesare pentru a repara metalul, dar va trebui, de asemenea, să ai cunoștințe de lucru solide despre îndepărtarea unei anvelope de pe o jantă și înlocuirea acesteia. Acest proces necesită instrumente și cunoștințe specializate pentru a se asigura că este finalizat corect și că anvelopa nu se va defecta și nu va exploda. De aceea apelarea la un service auto de îndreptări jante Brașov te scutește de probleme ulterioare.

Vezi și

roluit-jante

Ce este procesul de roluit jante și în ce situații este util?

Pe măsură ce crește gradul de uzură al unui vehicul, se poate întâmpla ca janta să se deformeze și să observi vibrații semnificative în timpul șofatului. Aceasta este într-adevăr o problemă gravă care poate duce la un risc mai mare de accident. Prin urmare, înseamnă că trebuie...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button